Karlıdağ Tereyağı, hayvansal yağlar grubunda yer alan
önemli bir besindir. Süt ve süt mamüllerinin vazgeçilmezi olmakla birlikte,
içerik bakımından oldukça zengindir. Saf ve organik yapısını, herhangi bir
katkı maddesi içermemesine borçludur. Pürüzsüz dokusunu, yoğun ve taze
lezzetiyle buluşturarak sofralara taşır. Eşsiz tatların tamamlayıcısı
özelliğine sahiptir.
Tuzlu ve tuzsuz çeşitleri, mandıra ürünleri arasında sıkça tercih edilir. Kahvaltı sofralarının ve yemeklerin olmazsa olmazı tereyağı sıcak, soğuk, tatlı, tuzlu pek çok gıdanın hazırlanmasında kullanılır. Doğallığıyla olduğu kadar, lezzetiyle de da ön plandadır. Farklı ambalaj türleri ve miktarları sayesinde beklentilere cevap veren çözümler üretir.
Geleneksel yöntemlerle
üretilen kaliteli ve doğal tereyağı çeşitlerini, Karlıdağ’ın
geniş ürün yelpazesinde bulabilir; ihtiyacınıza, zevkinize ve bütçenize uygun
seçimler yapabilirsiniz.
Tereyağı çeşitleri tuzlu, tuzsuz, köy, yayık, pastörize, kahverengi ve organik tereyağlarıdır. Tüm bu tereyağı çeşitlerinin kendine has tadı, aroması ve kokusu vardır. Ayrıca tereyağı çeşitleri üretim şeklinde göre de farklılık gösterir. Örneğin yayık tereyağı geleneksel yöntemlerle hazırlanır.
Tuzsuz tereyağı kahvaltı sofralarının ve enfes tariflerin önemli bir parçasıdır. Ekmeğin üzerine sürerek sade haliyle tüketilebileceği gibi diyet listelerine ilave etmek için de ideal bir seçenektir.
Tuzlu tereyağı ise yemeklerin tamamlayıcısı olarak ön
plandadır. Tereyağları farklı gramajlarda ve ambalajlarda sunulur. Rulo,
yuvarlak ya da papatya formunda olabileceği gibi kovaların içerisine de
paketlenir. Şeffaf ya da beyaz renkli steril ambalajlar, sıkıca vakumlanır.
Kovalı seçenekler ise modern makinelerde dolum yapılarak hava almayacak biçimde
kapatılır.
Katkı maddesi
kullanılmadan hazırlanan Karlıdağ tereyağı çeşitleri, el emeğiyle üretilir.
Yüksek rakımlı yaylalarda otlayarak beslenen sağlıklı ineklerin sütünden elde
edilir. Doğadan gelen zengin besin kaynağı, kaliteli ve güvenilir bir ürüne
dönüştükten sonra tüketime hazır hale getirilir. Her kullanımda ilk günkü
doğallığını ve tazeliğini korur. Aromatik tadı ve hafifliği ile enfes bir
lezzete dönüşen tereyağı türleri, ister sade olarak isterseniz yemek,
tatlı, hamur işi gibi besinlere ilave edilerek tüketilir. Hem mutfakların hem
de yemek ve hazır tüketim sektörlerinin gereksinimini karşılar.
Tereyağı fiyatları, hangi hayvanın sütünün kullanıldığı, ürünün içerdiği süt oranı, gramajı, ambalajı, üretildiği yer, çeşidi gibi faktörlere göre farklılık gösterir. Tereyağları sıklıkla 400 gr., 500 gr., 750 gr. ve 950 gr., 1 kg, 1.750 gr, 1.900 gr, 4.500 gram ve 9 kg şeklinde paketlenir. Böylelikle her bütçeye uygun tereyağı fiyatı alternatifi sunulur.
Tereyağı fiyatını etkileyen bir diğer faktörse çeşididir. Tuzlu, tuzsuz, yayık, köy ve organik tereyağı fiyatları farklılık gösterir. Bunun nedeni ise, üretim biçimindeki maliyet farklılığıdır. Değişmeyen doğal lezzet sloganıyla Tüm Türkiye’ye tereyağı satışı yapan Karlıdağ’da tereyağların fiyatları gramajlarına farklılık göstermekle birlikte, 160 TL ile 3.300 TL arasında değişmektedir.
Dönem dönem düzenlenen indirimler, tüketicilere cazip alışveriş imkanı verir. Geniş ürün seçkisinde kahvaltı, evlerde aylık yemek ve işletmeler için farklı gramajlarda farklı çeşitlerde tereyağları bulunur. Avantajlı seçim yapmak isteyenler için 1.750 gr. ve 1900 gr.’lık kovalar idealdir. Kalabalık ailelerin yanı sıra işletmelerin ve gıda sektöründe hizmet veren firmaların da değerlendirebileceği alternatifler mevcuttur. Bu sayede 4 kg., 4,5 kg ve 9 kg.’lık tereyağı seçeneklerine ulaşmak kolaylaşır. Ekonomik boy ürünlerde hem indirim hem de belirli aralıklarla uygulanan kampanya fırsatlarını değerlendirmek mümkündür.
1 kg tuzlu veya tuzsuz tereyağı fiyatı 395,95 liradır. Tereyağı, en az %80 süt yağı içerir.
1 kg yayık tereyağı fiyatı, 495 liradır. Yayık tereyağı ise, geleneksel yöntemlerle yayıkta yapılmaktadır.
Tereyağı hem sofralarda sade lezzet şeklinde tüketilir hem de tamamlayıcı katkı besini olarak tercih edilir. Bu bakımdan ürünün kalite göstergesi olarak kabul gören tazeliği, doğallığı ve aroması önemlidir. Tereyağı alırken aşağıda belirtilen hususlara dikkat ederek zevkinize ve beklentilerinize hitap eden ürüne kolayca karar verebilirsiniz:
Karlıdağ Tereyağı çeşitlerinin tamamı, geleneksel
yöntemlerle üretilir. Eşsiz lezzet markası, her lokmada doğallığı ve tazeliği
bir araya getirir. Tereyağlarımız, yüksek rakımlı yaylalarda otlayarak,
sağlıklı beslenen ineklerin sütünden elde edilir. Karlıdağ tereyağı üretimi,
herhangi bir katkı maddesi kullanılmadan ve el emeğiyle gerçekleşir. Böylece
lezzet ve besin değeri yönünden zengin ve güvenilir ürünlerin hazırlanması
mümkün hale gelir.
Karlıdağ’ın temiz ve serin havası, doğal yöntemlerle otlayan semiz, besili hayvanların sütününe yansır. Bu durum tereyağlarımızın kalitesine doğrudan etki eder. Her kavanoz, doğadan gelen içten bir armağanı saklar. Geleneksel lezzeti modern teknoloji ile bir araya getirerek, sofralarınıza hem doğallığı hem de güveni taşır.
Karlıdağ Tereyağları, kahvaltı sofralarından hamur işlerine, yemeklerden tatlılara kadar her çeşit besinle eşsiz uyum gösterir. Ağızda dağılan enfes kıvamı, yoğun aroması ve mis gibi kokusuyla fark yaratır. Yalnızca lezzetiyle değil, aynı zamanda zengin ve doğal içeriğindeki mineral ve vitaminlerle de beslenmeye önemli katkı sağlar.
Karlıdağ Tereyağları olarak, yılların tecrübesini uzmanlıkla
birleştiriyoruz. Kaliteli üretim anlayışımızı, müşteri memnuniyeti odaklı
hizmetlerimizle perçinliyor, doğaya duyduğumuz saygıyla yolumuza devam
ediyoruz. Karlıdağ Tereyağları lezzetini tadan herkes, bu eşsiz deneyimi
yeniden yaşamak istiyor. Siz de sofralarınızı doğallıkla buluşturmayı,
sevdiklerinize ve dostlarınıza en iyisini sunmayı arzu ediyorsanız Karlıdağ
Tereyağları ile tanışmanın ayrıcalığını yaşayın.
Gerçek tereyağı doğallık, aroma, lezzet, koku ve tazelik gibi değerleri ile kullanıcıların kalite beklentisini karşılar. Bu noktada ürünün içeriğine, sahip olduğu sertifikalara ve ambalajın üzerindeki ibarelere dikkat etmekte fayda vardır. Tercih ettiğiniz ürünün gerçek tereyağı olup olmadığını anlamak için aşağıdaki detayları dikkate alabilirsiniz:
Gerçek
tereyağı nasıl anlaşılır? konusunda daha fazla bilgiye ihtiyacınız varsa blog içeriğimizi
inceleyebilirisiniz.
Tereyağı yapımı uzun,
zahmetli, özen ve tam hijyen gerektiren bir süreçtir. Kaliteli tereyağı üretmek
doğallığından, tazeliğinden, aromasından, kıvamından ve lezzetinden ödün
vermeyen bir ürün hazırlamayı gerektirir. Tereyağı üretiminde yerli ve
global standartlara uyum önceliklidir. Temizlik ve hijyen standartları yüksek
üretim bantlarından gerçekleşir. Böylece kaliteli, doğal ve tazeliğini muhafaza
eden ürünlere erişmek kolaylaşır.
Doğal kaynaklardan
beslenen ineklerin sütü, entegre üretim tesislerine getirilir. Süt mamülü
kullanılarak, modern makinelerde üretim sürecine başlanır.
Doğanın armağanı tereyağı, öncelikle ileri teknoloji uygulamalarıyla buluşur. Yoğun aroması, mükemmel kıvamı ve mis gibi kokusu korunarak özenle paketlenir. Titiz ve özenli uygulamalar, paketleme aşamasında da devam eder. Sağlıklı ve hijyenik ortamda ambalajlanan tereyağları, tazeliğin yanı sıra zengin vitamin ve mineral içeriği ile de beslenmeye katkı sağlar. Uzun ve özenli üretim sürecinden geçen tereyağı çeşitleri eşsiz lezzetlere eşlik etmek üzere hazır hale getirilir. Sonrasında ise Karlıdağ kalitesi ve güvencesi ile sofralara ulaşır.