Süt ve kahvaltılık ürün çeşitleri, tatlısıyla tuzlusuyla geniş bir yelpazeye yayılır. Aroma yönünden zengin gıdalar hem kendilerine has tatları hem de kıvamları ile öne çıkar. Besin değeri yüksek bileşenleri içeren süt ve kahvaltılık ürün çeşitleri, aynı zamanda metabolizmanın ihtiyacı olan yararlı ögeleri de bir araya getirir. Doğadan gelen eşsiz lezzetler, özel yöntemlerle ve hijyenik koşullarda işlenerek sofralarınıza taşınır.
Süt ve kahvaltılık ürün çeşitleri ve fiyatları ile sunduğumuz Karlıdağ’ın geniş ürün yelpazesinde, ihtiyacınız olan ürünleri bir arada bulabilirsiniz. Bu sayede hem damak zevkinize hem de bütçenize hitap eden lezzetleri keşfetmenin ayrıcalığını yaşayabilirsiniz.
Süt ve kahvaltılık ürün çeşitleri, yüksek rakımlı meralarda yayılan ve zengin bitki türleriyle beslenen hayvanların sütünden elde edilir. Süt ürünleri imalatında inek, manda gibi büyükbaş hayvanların yanı sıra koyun, keçi gibi küçükbaşların sütleri kullanılır.
Tereyağları, kaymaklar, peynirler, sütten elde edilen yan mamüllerin bir ürünüdür. Geleneksel yöntemlerle elde edilir. Gerçek tereyağı hammaddesi %80 ila %82 oranında süt yağı içerir. Doğallığı ve saflığı kaliteyle bir araya getiren süt ve kahvaltılık ürünler, modern üretim tesislerinde, steril ortamda ve el değmeden işlenir.
Kahvaltılık ürünler tam tadında, kıvamında ve yoğun aromasında hazırlandıktan sonra eşsiz lezzetlere dönüşür. Kutulu ya da ambalaj içerisinde sunulan tüm gıdalar; ileri hijyen standartlarının hakim olduğu üretim bantlarında özenle paketlenir ve afiyetle tüketilmek üzere mutfaklarınıza ulaşır.
Sofralarınızın vazgeçilmez besin kaynakları olarak damaklarınızı şenlendiren süt ve kahvaltılık ürün çeşitleri arasında öne çıkanları şöyle sıralayabiliriz:
Tereyağlar
Tereyağı, mükemmel lezzetiyle öne çıkan süt ve süt ürünlerinin özel bir üyesidir. Kahvaltı sofralarında ekmeğin üzerine sürülerek taze tüketebileceğiniz tereyağı, aynı zamanda sofralarınızı donatan pek çok besine eşlik eden eşsiz bir gıda maddesidir.
Hayvansal yağlar grubuna ait besin kaynağı, besleyicilik değeri yüksek bileşenleri barındırır. Vitamin, mineral kaynaklarını bolca içeren süt mamulü, bol miktarda omega-3 ile omega-6 yağ asitleri, doymuş yağlar, tekli ve çoklu doymamış yağlar yönünden de zengindir. Ölçülü tüketildiğinde hem dengeli beslenmeye hem de sağlığınıza katkı sağlar.
Tereyağını; pilavlardan makarnalara, tatlılardan hamur işlerine, tencere yemeklerinden fırın tariflerine, soslardan kızartma ve ızgara uygulamalarına kadar neredeyse her alanda kullanabilirsiniz.
Tereyağı, mis gibi taze süt kokusuyla kahvaltıların, omletlerin ve kaşar peyniri ile sakız gibi uzayan tostların olmazsa olmazıdır. Anne eli değmişcesine kıyır kıyır kurabiyelerin, püfür püfür poğaçaların ve çıtır çıtır böreklerin vazgeçilmezidir. Tereyağı; antep fıstıklı baklavadan cevizli kadayıfa, kızgın yağla dağlanmış künefeden fıstıklı revaniye kadar damaklarda unutulmaz iz bırakan en özel tariflerin lezzet sırrıdır. Elinizi uzattığınızda, neredeyse her tarife yakışır. Besinlerin tadını dengeleyen. Zengin aromasıyla özenli ve nefis gıdalar hazırlamanızı sağlar. Tereyağı olmadan asla diyenlerdenseniz gayet iyi bilirsiniz ki; tereyağı, mutfağınızdaki maharetli ustanın ortağı ve çok daha fazlasıdır.
Süt ve kahvaltılık ürün çeşitleri arasında öne çıkan tereyağları, tuzlu tereyağı ve tuzsuz tereyağı olmak üzere iki farklı şekilde üretilir. Bunlar;
Kaymaklar
Kaymaklar, yüksek rakımlı yaylalarda, yeşilliklerle beslenen sağlıklı ineklerin sütünden elde edilir. Gurme lezzetler arasında önemli bir yere sahip olan rulo kaymak çeşitleri, kahvaltı sofralarının olmazsa olmazıdır. Doğallığı ve tazeliği sayesinde damaklarda iz bırakır. Aynı zamanda tatlılardan pastalara, pilavlardan yemeklere, soslardan hamur işlerine kadar çeşitli alanlarda kullanabilirsiniz. Profesyonel mutfakların sırrını gizleyen kaymak, tariflerinizde eşsiz bir dokunuş etkisi yaratır. Damak tadına düşkün olanlar tarafından yemeklik ya da kahvaltılık kaymak olarak tercih edilir. Yoğun lezzet tutkunlarının damak zevkine hitap ederek benzersiz bir deneyim sunar. Fazla yağ içeriğine sahip olduğu için kalori oranı da yüksektir.
Peynirler
Doğal üretim anlayışının ürünü olarak sofralarınızı taçlandıran peynirler, kendine has özellikleri korunarak imal edilir. Doğanın sunduğu saflığın, geleneksel yöntemlerle işlenmesi sonucu ortaya çıkar. Peynirler inek, manda, keçi, koyun gibi sağlıklı hayvanların sütünden yapılır. Bazı ürünler tek çeşit sütten elde edilirken bazılarında birden fazla hayvanın sütü kullanılır.
Tamamen katkısız içerikli peynir çeşitleri, zengin seçkisiyle ön plandadır. Tadı ve aroması ile mükemmel lezzetler ortaya koyan süt mamülleri, türüne özgü kıvamı ve dokusu ile de fark yaratır. Peynirler; kahvaltı sofralarından salatalara, hamur işlerinden mezelere, tostlardan yemeklere kadar farklı alanlarda kullanılır. Hem damak tadınıza hem de tüketim tercihlerinize uygun ürün alternatifleriyle zevkinize ve beklentilerinize göre seçim yapmanızı kolaylaştırır.
Birbirinden nefis lezzetleri, kendilerine has tatları, güçlü aromaları ve ideal kıvamları ile sofraları süsleyen peynir çeşitleri şunlardır:
Yöresel peynirler, Anadolu’nun gelenekselleşen önemli lezzetlerini bir araya getirir. Kahvaltılık ürünler arasında önemli yere sahip olmakla birlikte, fark yaratan tariflerin de vazgeçilmezidir.
Zengin çeşitliliğiyle ürün yelpazesinde geniş yer tutan süt mamülleri, üretildikleri bölgenin doğallığını yansıtır. Yüksek yaylaların zengin florasında beslenen hayvanlardan sağılan sütlerin özelliklerini taşırlar.
Yöresel peynir çeşitleri, aynı zamanda ait oldukları yörenin mutfak kültüründe yer eden ürünlerdir. Geçmiş yıllardan günümüze kadar ulaşan ve adeta tutkuya dönüşen bu lezzetlerin imalatı, modern tesislerde ve doğal üretim yöntemleriyle yapılmaktadır.
Alışkın olduğunuz tatları vermekle kalmayan, aynı zamanda damak zevkinize mükemmel uyum sağlayan yöresel peynir çeşitleri şunlardır:
Klasik Beyaz Peynir
Kahvaltı masalarının baş köşesinde olmayı başaran klasik beyaz peynir, mis kokulu taze süt lezzetini her lokmada hissettirir. Modern ve geleneksel yöntemlerin harmanlandığı üretim sürecinden geçer. Orta sertlikte dokusu ve dengeli tuz miktarıyla her zevke hitap eden bir seçenektir. Tamamen katkısız içeriğe sahiptir. Karlıdağ Klasik Beyaz Peynir, tenekelerin içerisinde, elverişli ve hijyenik ortam koşullarında, uzun sürede olgunlaştırılır. Ekmek arası sandiviçlerden kanepelere, salatalardan böreklere, makarnalardan mezelere uzanan tüketim yolculuğunda, vazgeçilmez lezzetlerin sırrına ortak olur.
Tost peynirleri, günün her öğününde ya da dilediğiniz saatte severek tükettiğiniz tostların ana malzemesidir. Geleneksel yöntemlerle ve içeriğine herhangi bir katkı eklenmeden, doğal sütten üretilir. Kaşar peyniri ismiyle de tanınan nefis kahvaltılık ürün çeşidi, uzadıkça uzayan tostlar yapmanızı sağlar. Tost peyniri ile misafirlerinize salatalar, mezeler ve kanepeler hazırlayabilirsiniz. Fırında makarna, tavuk, sebze yemeği gibi tariflerin üzerinde nar gibi kızarır. Tavada omlet ve yumurtaları, uzayan eşsiz lezzetlere dönüştürür. Dilerseniz ince ince keserek ya da küp küp dilimleyerek kahvaltı sofralarında taze haliyle tüketebilirsiniz.
Bal
Bal, arıların ürettiği oldukça özel besin maddesidir. Arıların, doğanın zengin florasından topladığı özlerle, kovandaki petekleri doldurması sonucunda edilir. Kahvaltılık ürün çeşitleri arasına girdiğinde ise ayrı bir yere sahiptir. Tamamen katkısız ve insan müdahalesi olmadan üretilen ballar, saflığını korur. Şekerli gibi hissettiren tadını ise arıların bal yapmak için milyonlarca çiçekten, bitki tohumlarından, ağaçların reçinelerinden ya da gövde ve yaprak nektarlarından taşıdıkları özlerden alır.
Besin değeri yüksek bir gıda maddesi olan bal çeşitleri, süzme bal ve petek bal olmak üzere iki türlüdür. Süzme bal çeşitleri, arılar tarafından nakış gibi işlenerek doldurulan peteklerin, özel gereçler yardımıyla süzülmesi ile elde edilir. Sıvı formuyla tüketim kolaylığı sağlayan bal çeşidi, kahvaltı sofralarının vazgeçilmezidir. Petekli bal, arılar tarafından üretilen balın gerçek halidir. Süzülmeden çerçeveli yapısı ile sunulan bu bal türü, balmumu ile birlikte ambalajlanır.
Süt ve kahvaltılık ürün fiyatları hem ürünün çeşidine hem de miktarına göre farklılık gösterir. Ürün grupları arasında fiyat değişikliği olması gayet normaldir. Çünkü bir tereyağı, peynir ya da kaymak imal etmek için her bir ürün kendine has ustalık, deneyim, teknik ve uygulamalar gerektirir. Bu durumun önemli nedenlerinden biri de imalatta kullanılan ham maddenin türü, miktarı ve temin edilme zorluğu olabilir.
Ambalaj türü ve miktarı da kahvaltılık ürün fiyatları üzerinde değişikliğe yol açar. Üretimde kullanılan doğal yöntemler ve modern teknolojiler de maliyeti etkiler. Örneğin kaşar peyniri daha hızlı imal edilebilirken, örgü peynirinin mayalanma,olgunlaşma süreci daha uzun ve zahmetlidir.
1 kg kaşar peyniri 214,95 TL ila 270,98 TL civarındayken örgü peyniri 1 kg fiyatı 268,85 TL - 338,80 Tl aralığındadır. Karlıdağ’ın kalite ve lezzet tutkunlarına hitap eden geniş ürün yelpazesinden zevkinize, ihtiyacınıza ve bütçenize uygun ürünü kolayca bulabilirsiniz.
Süt ve kahvaltılık ürün çeşitleri, farklı kaliteye ve içeriğe sahiptir. Üretim yöntemleri ve koşulları değişkendir. Başta kalite olmak üzere doğallık, lezzet, aroma ve kıvam yönünden beklentilerinizi karşılayan kahvaltılık ürünleri alırken bir takım hususlara öncelik verebilirsiniz.
Kahvaltılık ürünleri alırken nelere dikkat edebileceğiniz öğrenmek için kapsamlı listemize göz atabilirsiniz:
Lezzetli, doğal, taze ve kaliteli olmasını arzu ettiğiniz süt ve kahvaltılık ürün çeşitleri, aynı zamanda sağlıklı olmalıdır. Bu nedenle hem damak tadınıza hitap ederek sofralarınızı şenlendiren hem de yaşamınıza değer katan Karlıdağ kalitesini hemen keşfetmeye başlayabilirsiniz.