Çay saatlerinize renk katacak mükemmel bir kek tarifimiz var. Mutfakta yeni olanlar için ve kolay tarifler denemek isteyenler için ideal bir lezzeti sizlerle bir araya getiriyoruz. İşte bu eşsiz lezzetin detayları:
Öncelikle geniş bir kabın içerisine yumurtaları kırın ve toz şeker ekleyin.
Karışım köpüklenene kadar mikser ile çırpın.
Eritilmiş Karlıdağ tuzsuz tereyağını, Karlıdağ yoğurt, vanilya ve sıvı yağı da ekleyerek karıştırmaya devam edin.
Kabartma tozu ve unu elekten geçirerek üzerine ilave edin. Ardından kakaoyu da ekleyin ve malzemeleri tekrar çırpın.
Kek kalıbını yağlayıp unladıktan sonra, kek harcını dökün.
Kek kalıbını yağlayıp unladıktan sonra, kek harcını dökün.
Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında 35-40 dakika kadar pişirin.
Pişen kekin üzerinde kürdan veya çatal ile delikler açın. 15 dakika buzdolabında bekleterek soğumasını sağlayın.
Hazırladığınız çikolata sosunu oda sıcaklığında ılıtın.
Soğuyan kekin üzerine çikolata sosunu dökün ve dilimleyerek servis edin. Afiyet olsun.
Malzemeler
Talimatlar
Öncelikle geniş bir kabın içerisine yumurtaları kırın ve toz şeker ekleyin.
Karışım köpüklenene kadar mikser ile çırpın.
Eritilmiş Karlıdağ tuzsuz tereyağını, Karlıdağ yoğurt, vanilya ve sıvı yağı da ekleyerek karıştırmaya devam edin.
Kabartma tozu ve unu elekten geçirerek üzerine ilave edin. Ardından kakaoyu da ekleyin ve malzemeleri tekrar çırpın.
Kek kalıbını yağlayıp unladıktan sonra, kek harcını dökün.
Kek kalıbını yağlayıp unladıktan sonra, kek harcını dökün.
Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında 35-40 dakika kadar pişirin.
Pişen kekin üzerinde kürdan veya çatal ile delikler açın. 15 dakika buzdolabında bekleterek soğumasını sağlayın.
Hazırladığınız çikolata sosunu oda sıcaklığında ılıtın.
Soğuyan kekin üzerine çikolata sosunu dökün ve dilimleyerek servis edin. Afiyet olsun.