Tuzlu Tereyağı ve Karemelli Krep
ZorlukOrta Düzey
Verim1 Porsiyon
Toplam Süre1 saat 30 dakika
 1 su bardağı un
 2 yumurta
 ½ bardak Karlıdağ Süt
 ½ bardak su
 ¼ çay kaşığı tuz
 2 yemek kaşığı Karlıdağ Tereyağı (erimiş)
Tuzlu Tereyağı Karamel için:
 ½ bardak Karlıdağ Tuzlu Tereyağı
 ½ fincan krema (ağır)
 1 su bardağı şeker
 ½ bardak su
 çay kaşığı tuz
Krepleri yapmak için:
1

Karışım pürüzsüz olana kadar tüm malzemeleri bir karıştırıcıda işleyin. Meyvenin krep haline getirilmeden önce en az 20 dakika buzdolabında dinlenmesine izin verin.

2

Karlıdağ tereyağını küçük bir tavada eritin. Tavaya 3 çorba kaşığı meyve ekleyin ve tavanın tabanı meyilli olarak kaplanana kadar karıştırın. Krepi 1 dakika ya da hafifçe nemli hale gelinceye kadar pişiriniz.

3

Krepin kenarlarını gevşetin, altındaki spatulayı kaydırın ve yavaşça ters çevirerek tavaya çevirin. 1 dakika pişirin ve sıcak tutmak için pişmiş krepleri bir tabağa aktarın.

Tuzlu tereyağı karamelini yapmak için:
4

Orta-düşük ısıda pişirilen bir tencerede, Karlıdağ tereyağını kremada eritin. Hemen ısıdan çıkarın ve bir kenara koyun.

5

Şekeri orta ateşte ayarlanmış ayrı bir tencereye koyun. Suyu şekerin üzerine serpin ve karıştırmadan ısı üzerinde erimesine izin verin. Şeker karamelize başladıkça, bazen eşit olarak dağıtmak için tavada sallayın ve karıştırın.

6

Karamel, zengin bir altın rengi olduğunda, tavaları ısıdan çıkarın ve sıcak krema ve eritilmiş Karlıdağ tereyağını karamele dikkatlice ekleyin. Bu süreçte geride durmaya özen gösterin.

7

Karamelin en düşük ısı ayarına dönerek sürekli çırpın. Düşük ateşte 2 dakika tuzlu tereyağlı karamel pişirip karıştırın. Sıcaktan alın ve 1/16 çay kaşığı deniz tuzuyla sosu karıştırın; tamamen çözünene kadar karıştırın.

8

Krepleri birleştirmek için: Karamel sosunun 2 çay kaşığını sıcak bir krepin ortasından aşağıya doğru sürün ve bir silindirin içine yuvarlayın. Alternatif olarak, karamel sosunun 2 çay kaşığı sıcak bir krepin ortasına koyun ve daha sonra çeyrekler halinde katlayın. Afiyet olsun.

Malzemeler

 1 su bardağı un
 2 yumurta
 ½ bardak Karlıdağ Süt
 ½ bardak su
 ¼ çay kaşığı tuz
 2 yemek kaşığı Karlıdağ Tereyağı (erimiş)
Tuzlu Tereyağı Karamel için:
 ½ bardak Karlıdağ Tuzlu Tereyağı
 ½ fincan krema (ağır)
 1 su bardağı şeker
 ½ bardak su
 çay kaşığı tuz

Talimatlar

Krepleri yapmak için:
1

Karışım pürüzsüz olana kadar tüm malzemeleri bir karıştırıcıda işleyin. Meyvenin krep haline getirilmeden önce en az 20 dakika buzdolabında dinlenmesine izin verin.

2

Karlıdağ tereyağını küçük bir tavada eritin. Tavaya 3 çorba kaşığı meyve ekleyin ve tavanın tabanı meyilli olarak kaplanana kadar karıştırın. Krepi 1 dakika ya da hafifçe nemli hale gelinceye kadar pişiriniz.

3

Krepin kenarlarını gevşetin, altındaki spatulayı kaydırın ve yavaşça ters çevirerek tavaya çevirin. 1 dakika pişirin ve sıcak tutmak için pişmiş krepleri bir tabağa aktarın.

Tuzlu tereyağı karamelini yapmak için:
4

Orta-düşük ısıda pişirilen bir tencerede, Karlıdağ tereyağını kremada eritin. Hemen ısıdan çıkarın ve bir kenara koyun.

5

Şekeri orta ateşte ayarlanmış ayrı bir tencereye koyun. Suyu şekerin üzerine serpin ve karıştırmadan ısı üzerinde erimesine izin verin. Şeker karamelize başladıkça, bazen eşit olarak dağıtmak için tavada sallayın ve karıştırın.

6

Karamel, zengin bir altın rengi olduğunda, tavaları ısıdan çıkarın ve sıcak krema ve eritilmiş Karlıdağ tereyağını karamele dikkatlice ekleyin. Bu süreçte geride durmaya özen gösterin.

7

Karamelin en düşük ısı ayarına dönerek sürekli çırpın. Düşük ateşte 2 dakika tuzlu tereyağlı karamel pişirip karıştırın. Sıcaktan alın ve 1/16 çay kaşığı deniz tuzuyla sosu karıştırın; tamamen çözünene kadar karıştırın.

8

Krepleri birleştirmek için: Karamel sosunun 2 çay kaşığını sıcak bir krepin ortasından aşağıya doğru sürün ve bir silindirin içine yuvarlayın. Alternatif olarak, karamel sosunun 2 çay kaşığı sıcak bir krepin ortasına koyun ve daha sonra çeyrekler halinde katlayın. Afiyet olsun.

Tuzlu Tereyağı ve Karemelli Krep