Tereyağlı Perde Pilavı
ZorlukOrta Düzey
Verim1 Porsiyon
Pişirme Süresi30 dakika
 8 yemek kaşığı Karlıdağ Tereyağı
 3 su bardağı sıcak tavuk suyu
 2 adet yufka
 2 adet tavuk göğüs eti
 2 su bardağı pirinç
 3 adet defne yaprağı
 3 adet karanfil
 1 yemek kaşığı kuş üzümü
 1 yemek kaşığı fıstık
 1 çay kaşığı tuz
 1 çay kaşığı karabiber
 1 çay kaşığı limon suyu
 yarım su bardağı badem içi
1

Tavuk etlerini orta boy tencereye alın üzerine birkaç parmak geçecek kadar su ilave edin, defne ve karanfili ekleyin.

2

45 dakika kısık ateşte haşlayın.

3

Pirinci limon suyu ve tuz ilave dilmiş suda 25 dakika bekletin.

4

1 çay bardağı ılık su içinde kuş üzümlerini 10 dakika bekletin.

5

Pirinci birkaç sefer soğuk suda süzün.

6

Tavuk etlerini haşlayın suyunu daha sonra kullanmak üzere ayrı bir kaba alın. Tavuk etlerini ufak parçalarına haline getirin.

7

Fıstıkları yağsız bir tavada renk değişene kadar kavurun.

8

Pilav tenceresine Karlıdağ Tereyağını eritin pirinci ekleyip kavurun.

9

Önceden ayırdığınız ılık tavuk suyunu, kuş üzümlerini, kavurduğunuz fıstıkları, baharatları tuzu ekleyin.

10

Yüksek ateşte birkaç dakika kaynatıp tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte pirinç suyunu çeken kadar pişirin.

11

Pilavın suyunu çektiğini görünce ateşten alın ve önceden didiklediğiniz etleri pilava ekleyin, karıştırıp tencerenin kapağını kapatıp ılımasını bekleyin.

12

Yufkaları eşit dörder parçaya bölün önceden karıştırdığınız pilavı yufkanın ortasına kaşıkla yeteri kadar koyun, kenarlarına bademleri dizin.

13

Yufkaları kapatıp önceden erittiğiniz ve soğumaya bıraktığınız Karlıdağ Tereyağıyla üzerini hafifçe yağlayın ve tepsiye dizin önceden ısıtılan fırında 180 C derecede 30 dakika pişirin. Afiyet olsun.

Malzemeler

 8 yemek kaşığı Karlıdağ Tereyağı
 3 su bardağı sıcak tavuk suyu
 2 adet yufka
 2 adet tavuk göğüs eti
 2 su bardağı pirinç
 3 adet defne yaprağı
 3 adet karanfil
 1 yemek kaşığı kuş üzümü
 1 yemek kaşığı fıstık
 1 çay kaşığı tuz
 1 çay kaşığı karabiber
 1 çay kaşığı limon suyu
 yarım su bardağı badem içi

Talimatlar

1

Tavuk etlerini orta boy tencereye alın üzerine birkaç parmak geçecek kadar su ilave edin, defne ve karanfili ekleyin.

2

45 dakika kısık ateşte haşlayın.

3

Pirinci limon suyu ve tuz ilave dilmiş suda 25 dakika bekletin.

4

1 çay bardağı ılık su içinde kuş üzümlerini 10 dakika bekletin.

5

Pirinci birkaç sefer soğuk suda süzün.

6

Tavuk etlerini haşlayın suyunu daha sonra kullanmak üzere ayrı bir kaba alın. Tavuk etlerini ufak parçalarına haline getirin.

7

Fıstıkları yağsız bir tavada renk değişene kadar kavurun.

8

Pilav tenceresine Karlıdağ Tereyağını eritin pirinci ekleyip kavurun.

9

Önceden ayırdığınız ılık tavuk suyunu, kuş üzümlerini, kavurduğunuz fıstıkları, baharatları tuzu ekleyin.

10

Yüksek ateşte birkaç dakika kaynatıp tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte pirinç suyunu çeken kadar pişirin.

11

Pilavın suyunu çektiğini görünce ateşten alın ve önceden didiklediğiniz etleri pilava ekleyin, karıştırıp tencerenin kapağını kapatıp ılımasını bekleyin.

12

Yufkaları eşit dörder parçaya bölün önceden karıştırdığınız pilavı yufkanın ortasına kaşıkla yeteri kadar koyun, kenarlarına bademleri dizin.

13

Yufkaları kapatıp önceden erittiğiniz ve soğumaya bıraktığınız Karlıdağ Tereyağıyla üzerini hafifçe yağlayın ve tepsiye dizin önceden ısıtılan fırında 180 C derecede 30 dakika pişirin. Afiyet olsun.

Tereyağlı Perde Pilavı