Tavuk etlerini orta boy tencereye alın üzerine birkaç parmak geçecek kadar su ilave edin, defne ve karanfili ekleyin.
45 dakika kısık ateşte haşlayın.
Pirinci limon suyu ve tuz ilave dilmiş suda 25 dakika bekletin.
1 çay bardağı ılık su içinde kuş üzümlerini 10 dakika bekletin.
Pirinci birkaç sefer soğuk suda süzün.
Tavuk etlerini haşlayın suyunu daha sonra kullanmak üzere ayrı bir kaba alın. Tavuk etlerini ufak parçalarına haline getirin.
Fıstıkları yağsız bir tavada renk değişene kadar kavurun.
Pilav tenceresine Karlıdağ Tereyağını eritin pirinci ekleyip kavurun.
Önceden ayırdığınız ılık tavuk suyunu, kuş üzümlerini, kavurduğunuz fıstıkları, baharatları tuzu ekleyin.
Yüksek ateşte birkaç dakika kaynatıp tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte pirinç suyunu çeken kadar pişirin.
Pilavın suyunu çektiğini görünce ateşten alın ve önceden didiklediğiniz etleri pilava ekleyin, karıştırıp tencerenin kapağını kapatıp ılımasını bekleyin.
Yufkaları eşit dörder parçaya bölün önceden karıştırdığınız pilavı yufkanın ortasına kaşıkla yeteri kadar koyun, kenarlarına bademleri dizin.
Yufkaları kapatıp önceden erittiğiniz ve soğumaya bıraktığınız Karlıdağ Tereyağıyla üzerini hafifçe yağlayın ve tepsiye dizin önceden ısıtılan fırında 180 C derecede 30 dakika pişirin. Afiyet olsun.
Malzemeler
Talimatlar
Tavuk etlerini orta boy tencereye alın üzerine birkaç parmak geçecek kadar su ilave edin, defne ve karanfili ekleyin.
45 dakika kısık ateşte haşlayın.
Pirinci limon suyu ve tuz ilave dilmiş suda 25 dakika bekletin.
1 çay bardağı ılık su içinde kuş üzümlerini 10 dakika bekletin.
Pirinci birkaç sefer soğuk suda süzün.
Tavuk etlerini haşlayın suyunu daha sonra kullanmak üzere ayrı bir kaba alın. Tavuk etlerini ufak parçalarına haline getirin.
Fıstıkları yağsız bir tavada renk değişene kadar kavurun.
Pilav tenceresine Karlıdağ Tereyağını eritin pirinci ekleyip kavurun.
Önceden ayırdığınız ılık tavuk suyunu, kuş üzümlerini, kavurduğunuz fıstıkları, baharatları tuzu ekleyin.
Yüksek ateşte birkaç dakika kaynatıp tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte pirinç suyunu çeken kadar pişirin.
Pilavın suyunu çektiğini görünce ateşten alın ve önceden didiklediğiniz etleri pilava ekleyin, karıştırıp tencerenin kapağını kapatıp ılımasını bekleyin.
Yufkaları eşit dörder parçaya bölün önceden karıştırdığınız pilavı yufkanın ortasına kaşıkla yeteri kadar koyun, kenarlarına bademleri dizin.
Yufkaları kapatıp önceden erittiğiniz ve soğumaya bıraktığınız Karlıdağ Tereyağıyla üzerini hafifçe yağlayın ve tepsiye dizin önceden ısıtılan fırında 180 C derecede 30 dakika pişirin. Afiyet olsun.