Yazdırma Seçenekleri:

Tel Peynirli Ev Poğaçası

Verim1 PorsiyonHazırlama Süresi1 saatPişirme Süresi30 dakikaToplam Süre1 saat 30 dakika

 200 gr Karlıdağ Tel Peynir
 1 su bardağı Karlıdağ Süt
 1 su bardağı su
 1 su bardağı sıvı yağ
 1 paket yaş maya
 2 yemek kaşığı şeker
 1 tatlı kaşığı tuz
 6 su bardağı un
 1 çay kaşığı susam
 1 çay kaşığı çörek otu
1

Hamur için kullanacağınız derin bir kaba 1 bardak ılık suyu, 1 bardak Karlıdağ sütü bir paket yaş mayayı ve 2 yemek kaşığı şekeri eriyene kadar yaklaşık 10 dakika bekletin.

2

Ardından 6 su bardağı unu (unu eleyerek dökmeniz topaklanmayı önler) ekleyin. Bütün malzemeler özünü alıp ele yapışmayacak bir hamur elde edeceksiniz.

3

İster önceden 10 dakika ısınmış ve kapatılmış fırında yarım saat dilerseniz 1 saat oda sıcaklığında bekletip hamurun kabarıp dinlenmesini sağlayın.

4

Daha sonra hamurdan avuç büyüklüğünde parçalar kesip içine Karlıdağ Tel Peyniri ekleyin ve bezeleri kapatın üzerine yumurta sarısı sürün ve isteğinize göre susam - çörek otu serpin.

5

15 dakika bekleyip 180 C fırına sürün 20 dakika sonra yumuşak puf puf poğaçalarınız hazır, afiyet olsun.