Hamur için kullanacağınız derin bir kaba 1 bardak ılık suyu, 1 bardak Karlıdağ sütü bir paket yaş mayayı ve 2 yemek kaşığı şekeri eriyene kadar yaklaşık 10 dakika bekletin.
Ardından 6 su bardağı unu (unu eleyerek dökmeniz topaklanmayı önler) ekleyin. Bütün malzemeler özünü alıp ele yapışmayacak bir hamur elde edeceksiniz.
İster önceden 10 dakika ısınmış ve kapatılmış fırında yarım saat dilerseniz 1 saat oda sıcaklığında bekletip hamurun kabarıp dinlenmesini sağlayın.
Daha sonra hamurdan avuç büyüklüğünde parçalar kesip içine Karlıdağ Tel Peyniri ekleyin ve bezeleri kapatın üzerine yumurta sarısı sürün ve isteğinize göre susam - çörek otu serpin.
15 dakika bekleyip 180 C fırına sürün 20 dakika sonra yumuşak puf puf poğaçalarınız hazır, afiyet olsun.
Malzemeler
Talimatlar
Hamur için kullanacağınız derin bir kaba 1 bardak ılık suyu, 1 bardak Karlıdağ sütü bir paket yaş mayayı ve 2 yemek kaşığı şekeri eriyene kadar yaklaşık 10 dakika bekletin.
Ardından 6 su bardağı unu (unu eleyerek dökmeniz topaklanmayı önler) ekleyin. Bütün malzemeler özünü alıp ele yapışmayacak bir hamur elde edeceksiniz.
İster önceden 10 dakika ısınmış ve kapatılmış fırında yarım saat dilerseniz 1 saat oda sıcaklığında bekletip hamurun kabarıp dinlenmesini sağlayın.
Daha sonra hamurdan avuç büyüklüğünde parçalar kesip içine Karlıdağ Tel Peyniri ekleyin ve bezeleri kapatın üzerine yumurta sarısı sürün ve isteğinize göre susam - çörek otu serpin.
15 dakika bekleyip 180 C fırına sürün 20 dakika sonra yumuşak puf puf poğaçalarınız hazır, afiyet olsun.