Sütlü Un Helvası
ZorlukOrta Düzey
Verim1 Porsiyon
Hazırlama Süresi5 dakikaPişirme Süresi15 dakikaToplam Süre20 dakika
 250 gr Karlıdağ Tuzsuz Tereyağı
 3,5 su bardağı un
 2 su bardağı Karlıdağ Süt
 1,5 su bardağı şeker
 Yarım çay bardağı sıvı yağ
1

Öncelikle sosunu yapmak için: Derin bir kaseye Karlıdağ sütü ve şekeri koyun. Daha sonra ikisini karıştırarak eritin.

2

Geniş bir tencereye Karlıdağ tuzsuz tereyağını ve sıvı yağı koyup eritin.

3

Daha sonra unu ekleyip orta ateşte tahta kaşıkla sürekli karıştırarak kavurun, un yağı emip geri salınca ve rengi koyulaşınca kavrulmuş demek oluyor. Kavruluncaya kadar pişirin.

4

Daha sonra ise ocaktan alıp önceden hazırladığımız sosu döküp hızlıca karıştırın ve kapağını kapatıp, 5 dakika dinlendirin.

5

Dinlendikten sonra ise istediğiniz şekli verip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Malzemeler

 250 gr Karlıdağ Tuzsuz Tereyağı
 3,5 su bardağı un
 2 su bardağı Karlıdağ Süt
 1,5 su bardağı şeker
 Yarım çay bardağı sıvı yağ

Talimatlar

1

Öncelikle sosunu yapmak için: Derin bir kaseye Karlıdağ sütü ve şekeri koyun. Daha sonra ikisini karıştırarak eritin.

2

Geniş bir tencereye Karlıdağ tuzsuz tereyağını ve sıvı yağı koyup eritin.

3

Daha sonra unu ekleyip orta ateşte tahta kaşıkla sürekli karıştırarak kavurun, un yağı emip geri salınca ve rengi koyulaşınca kavrulmuş demek oluyor. Kavruluncaya kadar pişirin.

4

Daha sonra ise ocaktan alıp önceden hazırladığımız sosu döküp hızlıca karıştırın ve kapağını kapatıp, 5 dakika dinlendirin.

5

Dinlendikten sonra ise istediğiniz şekli verip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Sütlü Un Helvası