Öncelikle sosunu yapmak için: Derin bir kaseye Karlıdağ sütü ve şekeri koyun. Daha sonra ikisini karıştırarak eritin.
Geniş bir tencereye Karlıdağ tuzsuz tereyağını ve sıvı yağı koyup eritin.
Daha sonra unu ekleyip orta ateşte tahta kaşıkla sürekli karıştırarak kavurun, un yağı emip geri salınca ve rengi koyulaşınca kavrulmuş demek oluyor. Kavruluncaya kadar pişirin.
Daha sonra ise ocaktan alıp önceden hazırladığımız sosu döküp hızlıca karıştırın ve kapağını kapatıp, 5 dakika dinlendirin.
Dinlendikten sonra ise istediğiniz şekli verip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Malzemeler
Talimatlar
Öncelikle sosunu yapmak için: Derin bir kaseye Karlıdağ sütü ve şekeri koyun. Daha sonra ikisini karıştırarak eritin.
Geniş bir tencereye Karlıdağ tuzsuz tereyağını ve sıvı yağı koyup eritin.
Daha sonra unu ekleyip orta ateşte tahta kaşıkla sürekli karıştırarak kavurun, un yağı emip geri salınca ve rengi koyulaşınca kavrulmuş demek oluyor. Kavruluncaya kadar pişirin.
Daha sonra ise ocaktan alıp önceden hazırladığımız sosu döküp hızlıca karıştırın ve kapağını kapatıp, 5 dakika dinlendirin.
Dinlendikten sonra ise istediğiniz şekli verip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.