Yazdırma Seçenekleri:

Sucuklu Çeçil Peynirli Pamuk Poğaça

Verim1 PorsiyonHazırlama Süresi1 saatPişirme Süresi20 dakikaToplam Süre1 saat 20 dakika

Merhabalar şimdi sizlere pamuk gibi bir tarif vereceğiz. Karlıdağ ürünleri ile yapacağınız bu tarif sizde harika bir tad bırakacak...

 2 su bardağı Karlıdağ Süt
 1 su bardağı su
 ½ su bardağı Karlıdağ Yoğurt
 1 su bardağı sıvı yağ
 2 yumurta beyazı (sarılar üzerine sürülecek)
 bir tutam tuz
 3 yemek kaşığı toz şeker
 1 paket maya
 aldığı kadar un
 üzerine; yeteri kadar sucuk dilimi
 Karlıdağ Çeçil Peyniri ve yeşil biber
 kenarlarına yumurta sarısı ve biraz sıvı yağ
1

Öncelikle sıcak Karlıdağ süt ve su karışımını yoğurma kabımıza alalım.

2

Daha sonra tüm hamur malzemelerini ekleyelim ve karıştıralım.

3

Unumuzu da yavaş yavaş ekleyerek yumuşak hatta hafif ele yapışan bir hamur yapalım.

4

Hamurumuzu kapalı bir kapta mayalandıralım. Eğer bulunduğunuz yer serinse ya da daha çabuk mayalanmasını isterseniz fırını 50 derecede sabitleyin ve hamuru fırında mayanlandırın.

5

Bu arada sucukları dilimleyelim.

6

Yeşil biberleri ikiye ya da üçe bölelim. Karlıdağ Çecil Peynirini de yanımıza alalım.

7

Mayalanan hamurumuzdan mandalina büyüklüğünde bezeler yuvarlayalıp tepsiye dizelim.

8

Çok hafif bastırarak açalım. Mini pizza gibi çatalla ortalarını delelim.

9

Sonra her birinin ortasına sucuk ve biber en üste de Karlıdağ Çeçil Peynirini yerleştirelim.

10

İçe doğru bastıralım. Kenarlarına yumurta sarısı sürelim.

11

Daha sonra fırında 180 dereceye gönderelim. Pamuk poğaçalar hazır. Afiyet olsun.