Yazdırma Seçenekleri:

Örgü Peynirli Nefis Pazı Böreği

Verim1 PorsiyonHazırlama Süresi1 saatPişirme Süresi30 dakikaToplam Süre1 saat 30 dakika

 200 gr Karlıdağ Örgü Peyniri
 4 adet yufka
 1 demet pazı yaprağı
 1 adet soğan
 2 adet yumurta (biri sarısı üzerine)
 2 çorba kaşığı zeytinyağı
 1 çay kaşığı çörek otu/susam
 4 yemek kaşığı ayçiçek yağı
1

Pazı yapraklarını kalın kalın dilimleyin.

2

Soğanları orta büyüklükte doğrayın, ayçiçek yağını hafif ateşte yavaş yavaş kızdırın, soğanları içine atın, renk değişene kadar yavaş yavaş karıştırın.

3

Daha sonra üzerine pazı yapraklarını ve tuzu ekleyin.

4

Pazı yapraklarının yeşilliğini fazla kaybetmesine izin vermeden birkaç dakika kavurun.

5

Karlıdağ Örgü Peynirini kalın rendeden geçirin.

6

Bir yumurta ve 2 çorba kaşığı zeytinyağını aynı kapta çırpın.

7

Bir yufkayı düz bir zemine serin ver fırçayla yumurta -zeytinyağı karışımını sürün, üzerine bir yufka daha koyun, bir miktar daha kabaca karışımdan sürün.

8

Yufkaları bıçak yardımıyla 12 parçaya ayırın uzun kenarına pazılı harcı ve üzerine bir mir miktar örgü peynir koyun. Yavaş ve yassı olarak yuvarlayın.

9

Kapatmak için bir miktar ucunu ıslatın işlem tamamlandıktan sonra üzerine yumurta sarısını sürün ve susam yada çörek otu serpin.

10

180 derece fırında 25-30 dakika pişirin, afiyet olsun.