Pazı yapraklarını kalın kalın dilimleyin.
Soğanları orta büyüklükte doğrayın, ayçiçek yağını hafif ateşte yavaş yavaş kızdırın, soğanları içine atın, renk değişene kadar yavaş yavaş karıştırın.
Daha sonra üzerine pazı yapraklarını ve tuzu ekleyin.
Pazı yapraklarının yeşilliğini fazla kaybetmesine izin vermeden birkaç dakika kavurun.
Karlıdağ Örgü Peynirini kalın rendeden geçirin.
Bir yumurta ve 2 çorba kaşığı zeytinyağını aynı kapta çırpın.
Bir yufkayı düz bir zemine serin ver fırçayla yumurta -zeytinyağı karışımını sürün, üzerine bir yufka daha koyun, bir miktar daha kabaca karışımdan sürün.
Yufkaları bıçak yardımıyla 12 parçaya ayırın uzun kenarına pazılı harcı ve üzerine bir mir miktar örgü peynir koyun. Yavaş ve yassı olarak yuvarlayın.
Kapatmak için bir miktar ucunu ıslatın işlem tamamlandıktan sonra üzerine yumurta sarısını sürün ve susam yada çörek otu serpin.
180 derece fırında 25-30 dakika pişirin, afiyet olsun.
Malzemeler
Talimatlar
Pazı yapraklarını kalın kalın dilimleyin.
Soğanları orta büyüklükte doğrayın, ayçiçek yağını hafif ateşte yavaş yavaş kızdırın, soğanları içine atın, renk değişene kadar yavaş yavaş karıştırın.
Daha sonra üzerine pazı yapraklarını ve tuzu ekleyin.
Pazı yapraklarının yeşilliğini fazla kaybetmesine izin vermeden birkaç dakika kavurun.
Karlıdağ Örgü Peynirini kalın rendeden geçirin.
Bir yumurta ve 2 çorba kaşığı zeytinyağını aynı kapta çırpın.
Bir yufkayı düz bir zemine serin ver fırçayla yumurta -zeytinyağı karışımını sürün, üzerine bir yufka daha koyun, bir miktar daha kabaca karışımdan sürün.
Yufkaları bıçak yardımıyla 12 parçaya ayırın uzun kenarına pazılı harcı ve üzerine bir mir miktar örgü peynir koyun. Yavaş ve yassı olarak yuvarlayın.
Kapatmak için bir miktar ucunu ıslatın işlem tamamlandıktan sonra üzerine yumurta sarısını sürün ve susam yada çörek otu serpin.
180 derece fırında 25-30 dakika pişirin, afiyet olsun.