Yazdırma Seçenekleri:

Kabaklı Tulum Peynirli Börek

Verim1 PorsiyonPişirme Süresi30 dakika

 20 milföy hamuru
 6 kabak
 400 gr Karlıdağ Tulum Peyniri
 2 kuru soğan
 ¼ demet maydanoz
 ¼ demet dere otu
 1 çay kaşığı tuz
 1 çay kaşığı karabiber
 yarım çay bardağı zeytinyağı
 2 adet yumurta
 susam ve çörek otu
1

Kabakları alacalı şekilde soyup iri iri rendeleyin.

2

Ayrı bir kaba Karlıdağ tulum peynirini rendeleyin.

3

Kuru soğanları küçük parçalar halinde doğrayın, dereotu ve maydanozları ince ince kıyın.

4

Orta büyüklükte bir tavada zeytinyağını kızdırın ve soğanları renk değişene kadar kavurun. Üzerine rendelediğiniz kabakları ilave edin ve kısık ateşte suyu çekilene kadar yaklaşık beş dakika kızartın.

5

Dere otu, maydanoz ve rendelenmiş tulum peynirini ekleyin, iyice karıştırın tuz ve karabiberi ekleyin birkaç sefer karıştırdıktan sonra ocaktan alın, iç harcınız hazır.

6

Önceden çözdürdüğünüz milföy hamurlarını iyice açın tam ortasına harçtan yeterince koyun, dört tarafından içe doğru katlayın.

7

Yağlı kağıt serdiğiniz tepsinize yerleştirip üzerine yumurta sürün ve isteğe göre susam ve çörek otu ekleyin.

8

180 derecede 30 dakika pişirin, sıcak servis edin. Afiyet olsun.