Kabakları alacalı şekilde soyup iri iri rendeleyin.
Ayrı bir kaba Karlıdağ tulum peynirini rendeleyin.
Kuru soğanları küçük parçalar halinde doğrayın, dereotu ve maydanozları ince ince kıyın.
Orta büyüklükte bir tavada zeytinyağını kızdırın ve soğanları renk değişene kadar kavurun. Üzerine rendelediğiniz kabakları ilave edin ve kısık ateşte suyu çekilene kadar yaklaşık beş dakika kızartın.
Dere otu, maydanoz ve rendelenmiş tulum peynirini ekleyin, iyice karıştırın tuz ve karabiberi ekleyin birkaç sefer karıştırdıktan sonra ocaktan alın, iç harcınız hazır.
Önceden çözdürdüğünüz milföy hamurlarını iyice açın tam ortasına harçtan yeterince koyun, dört tarafından içe doğru katlayın.
Yağlı kağıt serdiğiniz tepsinize yerleştirip üzerine yumurta sürün ve isteğe göre susam ve çörek otu ekleyin.
180 derecede 30 dakika pişirin, sıcak servis edin. Afiyet olsun.
Malzemeler
Talimatlar
Kabakları alacalı şekilde soyup iri iri rendeleyin.
Ayrı bir kaba Karlıdağ tulum peynirini rendeleyin.
Kuru soğanları küçük parçalar halinde doğrayın, dereotu ve maydanozları ince ince kıyın.
Orta büyüklükte bir tavada zeytinyağını kızdırın ve soğanları renk değişene kadar kavurun. Üzerine rendelediğiniz kabakları ilave edin ve kısık ateşte suyu çekilene kadar yaklaşık beş dakika kızartın.
Dere otu, maydanoz ve rendelenmiş tulum peynirini ekleyin, iyice karıştırın tuz ve karabiberi ekleyin birkaç sefer karıştırdıktan sonra ocaktan alın, iç harcınız hazır.
Önceden çözdürdüğünüz milföy hamurlarını iyice açın tam ortasına harçtan yeterince koyun, dört tarafından içe doğru katlayın.
Yağlı kağıt serdiğiniz tepsinize yerleştirip üzerine yumurta sürün ve isteğe göre susam ve çörek otu ekleyin.
180 derecede 30 dakika pişirin, sıcak servis edin. Afiyet olsun.