Yazdırma Seçenekleri:

Çikolata ve Fındıklı Milföyler

Verim1 PorsiyonToplam Süre1 saat 30 dakika

Çikolata ve fındığın baş rollerinde oynadığı enfes bir tatlı, Karlıdağ ürünleri ile yalnızca ağzınızda değil kalbinizde de güzel bir tad bırakacak. İşte bu butik tatlının detayları:

 3 yaprak milföy hamuru
 pudra şekeri
Çikolatalı fındıklı krema için:
 150 gr bitter çikolata
 1 su bardağı (250ml) krema
 ¾ su bardağı (190ml) Karlıdağ Kakaolu Fındık Kreması
 2 yumurta sarısı
 4 tatlı kaşığı Karlıdağ Tuzsuz (20ml) Tereyağı
 1 tatlı kaşığı (5ml) bal
Fındık krokan için:
 ½ su bardağı (125ml) toz şeker
 2 çorba kaşığı (30ml) su
 ½ tatlı kaşığı (2ml) limon suyu
 1 su bardağı (250ml) fındık
1

Öncelikle milföyleri dikdörtgen şeklinde kesin. Daha sonra fırınınızı 200 dereceye kadar önden ısıtın. Fırın tepsisini pişirme kağıdı ile kaplayın. Milföyleri oda sıcaklığına ulaşana kadar tezgah üzerinde 5-10 dakika dinlendirdikten sonra 4’er dikdörtgen şeklindeki parçalara bölün. Kestiğiniz parçaları fırın tepsisine 1’er cm aralıklarla yerleştirin. Üstlerine ikinci bir pişirme kağıdı kapatıp, kabarmalarını engellemek için ikinci bir tepsi veya borcam yerleştirin. Bu ağırlık milföylerin üstünü tamamen kaplamalıdır.

2

Hazırladığınız milföyleri, önceden 200 C ye ısıtılmış fırında 10-15 dakika, milföyler iyice kızarıp altın sarısı renk alana kadar fırınlayın. Pişmiş milföyleri tepsiden alın ve soğumaya bırakın.

3

Çikolatalı Fındıklı Krema için; bitter çikolatayı uygun ölçütte bir kaseye alın. Kremayı orta boy bir sos tenceresinde, orta ateşte kaynama noktasına ulaşana kadar ısıtıp, çikolatanın üstüne ilave edin. 1 dakika bekletip spatula yardımıyla karıştırın. Karlıdağ Tereyağı, yumurta sarıları ve balı ilave edip, karıştırmaya devam edin. Son olarak Karlıdağ fındık kremasını ilave edin. Fındıklı çikolata kremasını bir krema torbasına aktarıp, buzdolabında en az 1 saat dinlendirin.

4

Krokan için; Geniş bir tepsinin tabanını pişirme kağıdı ile kaplayın. Şeker ve suyu orta boy bir sos tenceresine aktarın. Orta-yüksek ateşte, şeker karamelize olana dek karıştırmadan ısıtın. Karamel elde ettiğinizde limon suyunu ilave edip karıştırın. Sos tenceresinin tabanını soğuk suyla dolu bir kaba daldırıp, karamelin pişmesini durdurun. Fındıkları karamele ekleyin. Spatula ile karıştırıp, hazırladığınız tepsiye yayın. Krokanı soğutup, hafifçe dövün. Kenara alın.

5

Milföyleri hazırlamak için; Servis tabağının ortasına bir miktar çikolata kreması sıkın. Bu kremanın üzerine bir adet milföy yerleştirin. Milföy üzerine, çikolatalı fındık kreması ile kaplayın. Üzerine krokan gezdirip, ikinci bir milföy yaprağı yerleştirin. Aynı işlemi bir kez daha tekrarlayın. Bir milföy daha yerleştirip pudra şekeri ile süsleyin.
Afiyet olsun.